10 Eylül 2011 Cumartesi

ÇATLAKLARDAN KURTULMAK İÇİN

Çatlak tedavisinde yağlar: Eskiden beri çatlaklardan kurtulmak için keten yağı ve diğer yağların kullanıldığı bilinmektedir. Yağlar cilt durumu üzerindeki olumlu etkileri ile bilinir. Günümüzde çatlaklardan kurtulma amacıyla ve cildi yenilemek için zeytin yağı, badem yağı ya da E vitamini açısından zengin olan buğday yağı önerilmektedir. Yağlı ciltler için sadece badem yağı, kuru ciltler için badem yağını buğday özü yağı ile karıştırıp kullanmanız önerilir. Limon, portakal, gül ağacı yağı size sadece çatlaklardan kurtulmak için yardımcı olmaz, aynı zamanda moralinizi yükseltir. Yağlara bir kaç damla E vitamini ekleyip çatlak bölgesine sürebilirsiniz.

Uzmanlardan çatlak tedavisi için bir kaç öneri:
Suna Dumankaya'nın çatlaklara karşı önerisi; Karın,bacak ve kalça da oluşan çatlaklara bakım kürü: Çatlak oluşan bölge keselendikten sonra,20.şer gram badem yağı, kakao yağı, kayısı yağı ve gliserin, 10.ar gram çörekotu yağı, kantaron yağı, zeytinyağı ve keten yağını karıştırıp bu karışımı sorunlu bölgeye iyice yedirerek sürün, isteğe göre en az 10 dakika bu işleme devam edilmesi ve işlemin her gün tekrarlanması öneriliyor.

Ahmet Maranki'den karın ve bacak çatlakları için öneri: Susam yağı. Susam tohumlarını kavanoza doldurun, üstüne ayçiçek ve zeytinyağı doldurun, güneşte iki ay bekletin. Süzün, karın ve bacaklarınızdaki çatlaklara sürün.

Çatlaklardan kurtulmak için masaj ve vücut sarma işlemleri: Aktif masaj çatlaklı bölgelerde kan dolaşımını hızlandırıp metabolizmayı güçlendirecektir. Bu yöntem karın bölgesindeki çatlaklarda olumlu etki verecektir. Göğüs bölgesinde (süt bezleri haricinde) anti-selülit masajı etkili olacaktır. İşlem sonrasında bölgeye bitkisel yağ sürüp streçle kaplayabilirsiniz. Bir süre böyle bekletmek yararlı olacaktır. Ayrıca yosun ve çamur tedavisi de olumlu etkiler verir.

Piyasada çeşitli çatlak kremleri bulunmaktadır. Çatlakların daha az fark edilmesi için bu kremler kullanılabilir.

Çatlak tedavisinde az bilinen bir yöntem olan mezoterapiye de değinmeden geçmek istemedim. Mezoterapi daha fazla selülit tedavisinde bilinse de bu yöntem ile çatlak tedavisi de yapılmaktadır. Mezoterapi ile çatlak tedavisi: C vitamini, A vitamini, mineraller, nükleik asitler ve pek çok cilt yenileme özelliği olan maddelerden kombinasyonlar yapılmaktadır. Bu karışımlar cilde sistematik şekilde uygulanmaktadır.

Çatlaklar için ev yapımı scrab: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı tuz ve yarım bardak palmiye yağı. Hepsini iyice karıştırıp duş esnasında sorunlu bölgeye masaj uygulayın. Sonrasında ılık suyla yıkayın. Duş sonrası vücut kremi uygulayın. Sonuç bir ay sonra görülecektir.

Daha önce belirttiğimiz gibi, çatlakları önlemek onlardan kurtulmaktan daha kolay ve ucuz olacağından, anne adaylarına veya kilo vermeye hazırlananlara çatlak önleyici önlemler almaları tavsiye edilir. Endokrin sistemi bozuklukları durumunda da çatlaklar ortaya çıkabilir, bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder