10 Eylül 2011 Cumartesi

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler -5-

Makyaj fırçalarınızı nadiren temizliyorsunuz. Bir tek siz kullanıyorsanız neden uğraşacaksınız ki?
Zararı: Fırçalar, zamanla tam bir bakteri yuvası olabilir. Ve fırçayı temizlemezseniz, bakteri birikimi direkt teninize geri döner. Bütün o bakteriler hastalıklara yol açabilecek şekilde gözeneklere yerleşebilir. Bunun yanı sıra kirli fırçalar makyaj malzemesini kolaylıkla alamaz ve bunlarla iyi makyaj yapmak pek mümkün olmaz. Çünkü kılları birbirlerinin üstüne yığılmıştır. Bu da teninizde ve makyajınızda lekelere yol açar.
Yönteminizi değiştirin: Kiri ve bakteriyi atmak için, fırçaları temizleyici bir şampuanla haftada bir kez yıkayın. Ama bırakın makyaj fırçalarını yıkamayı, ikinci bir kat maskara atmaya bile zamanı olmayanlar için çabuk çözümler de mevcut. Örneğin Clinique’inki gibi anti mikrobik teknoloji kullanılarak probleme kökten çözüm getirmek için tasarlanan fırçalar.

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler -4-

Cildinize her gün, hatta bazen günde iki kez peeling işlemi yapıyorsunuz.
Zararı: Evet, ölü hücrelerin atılması manasında cildiniz için yaralı olabilir. Ancak fazlası kesinlikle yarar sağlamak yerine zarar verir. Pek çok kadın baştan aşağa keselenir, gün içinde kimyasal bir dökücü olan alfa hidroksi asitlerini (AHA) içeren losyon kullanır ve gece de retinoid gibi dökücüleri içeren krem sürer. Tüm bunlar, tek bir günde üç ayrı soyma işlemi demektir. Bu işlemler cildin doğal koruyucu lipid yağ bariyerini ortadan kaldırır ve cildin doğal yapısını bozar.
Yönteminizi değiştirin: Kendinize günde en fazla iki metodu kullanacak şekilde sınır koyun. Aynı günde hem peeling etkisi gösteren bir krem hem kese hem de retinoidleri kullanmayın ve kullandıklarınızın da içeriklerini mutlaka inceleyin. Yüzünüz için aşırı ovalama gerektirmeden ölü hücrelerin atılmasını sağlayan ve AHA içeren bir temizleyici edinin. Ardından ölü hücreleri dökücü içeriğe sahip bir gece veya gündüz nemlendiricisi (ama her ikisini değil) edinin. Haftada bir olarak da, rahatlatıcı jojoba özleri içeren bir temizleyiciyle cildinize yardımda bulunun.

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler -3-

Siz sigara içmiyorsunuz ama içen arkadaşlarınızla vakit geçiriyorsunuz.
Zararı: Bir başkasının sigarasından çıkmasına rağmen, sigara dumanı cildinizi mahveder. Sigara dumanındaki kimyasallar (karbon monoksit, katran, nikotin v.b.) direkt gözeneklerinize işler. Bu toksinler vücudunuzun hücreleriyle temas ettiğinde ise, cildinizin yumuşak ve dirençli yapan elastinini bozup, cildinizde erken yaşlanmayı tetikleyen ve cildin kendi kendini yenileme özelliğini etkileyen zararlı yapılar oluşturur.
Yönteminizi değiştirin: Sigarasız ortamlarda kalmaya çalışın ama kendinizi bir duman bulutunun ortasında bulursanız da içenlerden uzak durun ve iyi havalandırılan yerlere yönelin (teraslı ya da dışarda oturulabilen bar ya da restoranlar). Eve dönünce de duşa girip saçınızla cildinize bulaşmış artıkları çıkarın. Hemen ardından da, C ve E vitaminlerini içeren antioksidan özellik taşıyan bir nemlendirici kullanın.

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler -2-

Bacaklarınızı tıraş ederken tıraş kremi yerine, sabun ya da vücut şampuanı kullanıyorsunuz.
Zararı: Tıraş jelleri ya da kremleri, jilete üstünde kayabileceği pürüzsüz bir yüzey sağlayarak cildin kızarmasını ve minik kesikler oluşmasını engeller. Pek çok sabunun etiketinde ‘nemlendiricidir’ yazmasına rağmen, sabunlar cildi tıraş esnasında korumazlar bu yüzden de tıraş sonrasında bacaklarınız pul pul görünebilir.
Yönteminizi değiştirin: Mutlaka kadınlara özel bir tıraş kremi kullanın ama sakın bir erkek tıraş kremi kullanmayın. Kadın traş kremleri cildi dinlendiren ve nemlendirmeye yardımcı olup cildi pullanma ve yara bereye karşı koruyan bitkisel özler içerir. Örneğin bir sonraki traşınızda cildi tıraşa hazırlayan Gilette Satin Care’i tercih edebilirsiniz. Eğer acil bir durumda kalırsanız tıraş kremi yerine saç kremi tercih edin. O bile bacağınızı eski klasik sabununuzdan daha iyi koruyacak ve cildinizin nem dengesini bozmayacaktır.

Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler -1-

Yüzünüzdeki sivilceyi fark ettiğinizde kendinizi tutamıyor ve sıkıyorsunuz.
Zararı: Dermatologlar hep bundan bahseder; sivilceleri patlatmak uzun vadede daha büyük sıkıntılara ve izlere yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ama büyük kısmı içerde, cildin altında kalır. Ama nedense her seferinde yine de sivilcenizi sıkmak, çirkin bir soruna güzel bir çözüm gibi gelir.
Yönteminizi değiştirin: Bunu yine de yapacaksanız, en azından doğru yöntemle yapın. Öncelikle sivilce ve siyah noktalar için özel tasarlanan metal çubuklardan birini alın. Aleti ve sivilceyi alkol ile silin. Ardından çıkıntıyı yumuşatmak için ılık bir kompres uygulayın (ıslak bir bez gibi). En sonunda çıkarıcı aletin deliği ile sivilceyi aynı hizaya getirin ve tam aşağıya doğru ittirin. Bu yöntemi sadece ucu görünen sivilceler ve siyah noktalarda kullanın. Derin kistlerde kullanmanız onları daha kötü hale getirecektir. Ama her zaman için en iyisi, bir dermatoloğa gidin ve o büyük sivilceyi uzmanın ellerine bırakın; bu sayede bir kaç saat içinde kaybolabilirler. Bir başka sivilceyle savaş yöntemi de yeni bir cihaz. Zeno adındaki bu cihaz pille çalışıyor ve ısı terapisi yöntemi ile sivilcedeki bakteri faaliyetini bitirip, beyaz uçlu sivilceye dönüşmesini engelliyor.

CİLDE FAYDALI ÇAYLAR

YESIL elmayi, dörde bölüp iki çubuk tarçn iLe birlikte 1 litre suda kaynatin.Günde iki su bardagi için. *Bir tutam kiraz sapini iki õlçü suda kaynatip,süzün.Günde iki su bardagi için.

CILDÍ SKLASTIRAN TONIK(KIRISKLIK VE BERRAKLIK ICINDE YARARLIDIR)

1/2 Kahve fincani:Elma sirKesi. 1 Kahfe fincani:SODA 1/2 Kahve fincani:GÜL SUYU 1 Corba kasigi:ALKOL KuLLanimi: Tonigi iyice karstrdktan sonra spreyli siseLere koyup,ciLdinize uygulayn.Soguk yerde muhafaza ediniz.Karismi en az 1 hafta boyunca kulLanin.

AKNE ICIN MASKE

Bir portaKal kabugunu õnce rendeLeyin.Sonra havanda ezerek krem haLine getirin.Üzerine 1 çay kasigi"Kabartma tozt ekLeyip siviLcelerinize sürün 20 dk.beKLetin.

TOPUK KREMÌ:

Bir kahve fincani,Vazelin kremine 5 adet dövülmüs aspirin ve Yarm limon suyu eKLeyip karstrn.Elde ettiginiz kremi topuga sürün.Nasirlara ve çatLaklara iyi gelecektir.

DOLGUN DUDAKLAR VE CATLAMAYI ONLEMEK ICIN

Bal ve iki damLa zeytin yagni karstirip dudagnza,temiz dis frçasi yardmyLa sürün.DudakLarnz daha canLi ve dolgun gõzükecektir.

SİVİLCE İZLERİ İÇİN

Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –1
Limon suyu içerdiği doğal ağartıcılar ile ciltteki lekelerin tedavisi için idealdir. Bir limonun suyunu sivilce lekeleri üzerine sürün ve 10-15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Limon suyunun dezavantajı ise ciltte kuruluk yaratmasıdır. Bu işlemi yaptıktan sonra mutlaka bir nemlendirici kullanmalısınız.
Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –2
Domates ve salatalık cildinize canlılık kazandırmak ve sivilce izlerinden kurtulmak için kullanabileceğiniz diğer doğal ürünlerdir. Domates ve salatalığı iyice ezip karıştırarak yüzünüze sürün. Domates doğal ağartıcı, salatalık ise antioksidan özelliği ile cildinize parlaklık, sivilce izlerinin görünümünde azalma sağlayacaktır.
Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –3
Labanta yağı cilt lekeleri ve sivilce izleri için en etkili doğal ürünlerdendir. Lavanta yağının düzenli kullanımı zaman içinde sivilce izlerinin kaybolmasını sağlar.
Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –4
Bu yöntem diğer sivilce izi tedavi yöntemlerine göre daha kokuludur. Bir yumurta akını sivilce izlerinin bulunduğu bölgelere sürün ve bir gece bekletin. Yumurta akı sivilce izlerini geçireceği gibi daha ilerde oluşabilecek akne sorunlarının da engellenmesini sağlar.
Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –5
Sivilce izleri ve cildinizin daha yumuşak olması için bal kullanabilirsiniz. Yüzünüze ince bir tabaka halinde bal sürün ve 20 dakika bekletin. Bu maskeyi haftada bir tekrarlarsanız sivilce izlerinin geçtiğini göreceksiniz.
Sivilce İzlerine Doğal Çözüm –6
Hurma tohumu ve sirke ile bir karışım hazırlayın ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı sivilce izlerinin üzerine sürün. Bu karışımın etkisini göstermesi için 2-3 saat beklemelisiniz. Uzun süre beklemek gerektirdiği için bu maskeyi gece yatmadan sürüp sabah yıkayabilirsiniz.
Sivilce izlerine bitkisel çözüm için hangi reçeteyi kullanırsanız kullanın bu konuda ısrarcı olmalı ve maskeleri düzenli olarak yapmalısınız. Sivilceleri baştan engellemek için cilt temizliği ve bakımını rutin haline getirmeli ve beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz.

TEN RENGİNİ AÇMAK İÇİN

Bir tatlı kaşığı lanolin ile bir çorba kaşığı vazelini benmari usulü eritin, içine bir çorba kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı taze elma suyu, bir çorba kaşığı beyaz kili ekleyin. Karışımı bir cam şişede, soğuk yerde muhafaza edin. Evde olduğunuz zaman bu karışımı (yüzünüze/cildinize) sürün, kalabildiği kadar kalsın, ardından yıkayın. Maskeyi haftada 3 gün tekrarlayın. Dışarı çıkarken de en az 20 koruma faktörlü bir krem kullanın.

Evde Cilt Bakımı

Son yılların en büyük trendlerinden biri, doğaya ve doğala dönüş oldu. Sağlık için organik besinler tüketirken, güzelliğimiz için de doğal ürünler, kimyasalı en aza indirilmiş kozmetikler kullanmaya başladık.

"Doğada var olan her şey güzelliğimiz için yeterlidir" mantığından hareketle, cilt lekelerine karşı evde hazırlayabileceğiniz hem ucuz hem pratik bakımları sizin için araştırdık...

Son söz: Gerçekten işe yarıyorlar!

Çay bitkisi yağı her lekeye deva

Çay bitkisi yağının derin temizleyici özelliği cilt için çok faydalı. Özellikle sorunlu ciltler için satılan birçok bakım ürününün içinde de artık çay bitkisi özü bulunuyor. Bu bitkinin anti-bakteriyel nitelikleri hem lekeleri azaltıyor hem de yenilerinin oluşmasını önlüyor.

Eğer yağlı, leke oluşmaya meyilli ya da lekeli bir cildiniz varsa, bu derin temizleyici maskeyi düzenli olarak kullanın. Böylece fazla yağları kontrol altında tutabilir ve sivilceleri de en aza indirebilirsiniz.

Derin temizleyici maske

Yarım yemek kaşığı kaolin (beyaz kil)

1 yemek kaşığı yulaf unu

3 ya da 4 yemek kaşığı portakal suyu

1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane yaprağı

1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı

5 ila 8 damla çay bitkisi yağı

Yüzünüzü yıkadıktan sonra çay bitkisi yağına dayalı bu yüz maskesini uygulayın. On dakika tuttuktan sonra yüzünüzü sıcak suyla durulayarak maskeyi kaldırın; nemli bir pamuk ya da bez parçasıyla maske artıklarını temizleyin.

Elma sirkesi mucizesi

Bir kaba yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Ayrıca yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü 3-4 günde bir silin. Cilt lekeleri için oldukça faydalıdır. Ben denemeye başladım bile, sonucu merak ediyorum...

Yaşlılık ve güneş lekelerine karşı

Eskilerin kendi kendilerine keşfettikleri formüller günümüzde bile geçerliliğini koruyor. Onlardan biri de renk açıcı bu maske. Özellikle yaşlanma lekelerini hafifletmek ve güneşten zarar görmüş dekolte bölgesini onarmak için bu karışımı hazırlayın. Bir limonun suyunu, bir misket limonunun suyunu, 2 çorba kaşığı balı ve 60 gr. sade yoğurdu karıştırın. Her bir noktaya hassas bir şekilde masaj yaparak uygulayın. Bu maskeyi haftada en az bir kere kullanın.

Yaz aylarında oluşan çil ve lekeler için

Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayın. Buna kür halinde devam edin. Düzenli bir şekilde bu kürü yaptığınızda, yeni oluşmuş lekeler üzerindeki etkisinin inanılmaz olduğunu göreceksiniz. Anneanne formülü, garantili!

Salatalık deyip geçme!

Buzdolabında kalmaktan dolayı sararmış olan bir salatalığı ikiye bölüp, lekeleri ovun. Bu lekelerin ne kadar açıldığını zamanla göreceksiniz. Bunu her gün ya da haftada 3 gün yaparsanız iyi olur.

Saçlarınızın daha uzun ve daha sağlıklı görünmesi için uygulamanız gereken maddeler

Vücudunuzun saç üretmesi için gereken besleyici maddeler
Folik asidi, tahminen bu maddeyi oldukça fazla kullanan hamile kadınlarla özdeşleştiriyorsunuzdur. Ancak bu hamile kalmayı destekleyici içerik, saçın yapı taşı olan keratin proteininin de oluşmasını sağlıyor. Ayrıca saçların kuvvetlenmesine yardımcı olan çinko, biyotin ve demir gibi besleyici içerikleri de kullanmanızda fayda var. ‘The Hair Bible-Saçın Kutsal Kitabı’ isimli kitabın yazarı Philip Kingsley, diyetinizde yapmanız gereken ilk değişikliğin protein alımını artırmak olduğunu belirtiyor. Günlük yumurta, peynir, balık, tavuk veya hindi tüketiminizi iki porsiyona çıkarmalısınız. Sabahları kahvaltı etmeme huyunuzdan da kurtulmalısınız. Sabah vakti vücudunuzun enerjisinin en düşük olduğu zamandır ve saç foliküllerinin tutamları uzatmak için enerjiye ihtiyacı vardır. Her dört saatte bir mutlaka bir ara öğün tüketin (fındık, badem, yeşil sebzeler ve somon saçların uzamasını destekler). Son olarak rahatlamaya çalışın. Stres, sindirim sistemini yavaşlatır ve hormonlarınızı yorarak kan akışının saç foliküllerine gitmesini engeller. Bu önerileri uygulayarak dört ya da altı ay içerisinde gözle görülür bir fark hissedebilirsiniz.

DOĞRU MU, YANLIŞ MI?
Düzenli aralıklarla kestirmek saçın uzamasını sağlar.
Hem evet hem hayır. Philip Kingsley, ucundan kestirilen tutamların bir anda uzamaya başlamayacağını belirtiyor. Ancak bu düzeltmelerin saçınızın uzamasına yardımcı olacağı da bir gerçek. Özellikle kuaför salonuna sık uğramayanların saçlarının uçları, genellikle hasarlı oluyor. Ünlülerin saç stilisti Kim Serratore, düzenli olarak ucundan aldırmadığınız takdirde, saçlırınızın tek seferde dört veya beş santimetreye kadar kestirmek zorunda kalabileceğinizi belirtiyor.

RAPUNZEL RİTÜELLERİ
Saç ürünlerine yüklenmek ve ısı veren gereçler kullanmak tutamlarınızın uzamasını engeller. Aşağıdaki tarifler sayesinde, bu hasarı telafi edebilirsiniz.
Temiz bir saç derisi için: Bir ölçek hamamelis (cadı fındığı) çiçeğini, bir ölçek ağız gargarası ile karıştırın. Bu karışımı sprey formlu bir şişenin içine dökün ve tüm saç derinize sıkın. Beş dakika masaj yaparak yedirdikten sonra yıkayıp durulayın.

Sağlıklı tutamlar için: Bir bardak zeytinyağını hafif ılıyana kadar mikrodalga fırında ısıtın. Ardından bu yağı nemli saçlarınızın üzerine dökerek tutamlarınıza yedirin. Başınıza havlu sarıp 20 dakika kadar bekletin. Son olarak durulayın, şampuanla yıkayıp nemlendirici maske ile nemi tutamlarınıza hapsedin.

UZAMAYA YARDIMCI ÖNERİLER
Saçlarınızın uzama hızı size yavaş geliyor veya belirli bir uzunluğa geldikten sonra o uzunlukta takılıp kalıyorsa, tutamlarınıza bebek muamelesi yapmalısınız. İşte bunun sebepleri:

OVALAYIN
Saç derinizin dokunulmaya ihtiyacı vardır. Saç derisinde biriken kir, yağ ve ölü hücre katmanları tutamlarınızın uzamasını engeller. Bu nedenle saç derinize masaj yapmanız gerektiğini savunan Kingsley, uçları yuvarlatılmış bir fırça tercih etmenizi öneriyor. Fırçanız yoksa, parmaklarınız yardımıyla duştan önce iki dakikanızı saç derinize masaj yapmaya ayırabilirsiniz.

ŞIMARTIN
İçeriğinde nemlendirici, özellikli shea veya avokado yağı bulunan şampuan ve saç kremlerini seçin. Bu içerikler tutamlarınızı dolgun gösterir, ki bu da saçların gelişimi açısından önemlidir. Narin saç uçları, genelde uzamaya fırsatları kalmadan kırılır.

TARZ YARATIN
Kullandığınız ısı kaynağı aletler ve saç fırçaları tutamlarınızın üzerinde bulunan koruyucu kalkanı yıpratır. Yıpranan saçlar da kolayca kopar. Bunu engellemek için saçlarınızı yalnızca geniş dişli bir tarak ile açın, ısıya karşı koruyucu saç ürünleri kullanın ve pazar günlerini saçınız için de tatil edin. Tutamlarınızı haftada en az bir gün saç kurutma makinesi veya maşadan mahrum etmek bile saçların sağlığı açısından fayda sağlar.

ACİL YARDIM
Saç renginize göre yaptıracağınız ek saçlar doğal görünümlü uzun tutamlara kavuşmanızı sağlayabilir. Yandaki adımları izleyerek ek tutamlarla doğal görünümü nasıl sağlayabileceğinizi görebilirsiniz.
Takmaya başlamadan önce ekleri istediğiniz forma sokun (düz veya dalgalı). Ardından saçınızın büyük kısmını tepenizde toplayın.
Eklentileri takacağınız tutamları krepe yaparak saçların kaymasını engelleyin. En uzun ek saçı, başınızın arkasında tam ortaya sabitleyin.
Yanlardan birer tutam saç alın ve yan klipsleri bu bölgelere tutturun. Eklentiler gözünüze uzun geliyorsa ucundan bir miktar kesebilirsiniz.
Tepede topladığınız tutamları serbest bırakın. Üstte kalan tutamları saçınızın geri kalanına uyacak biçimde şekillendirin.

Aspirin Maskesi

Aspirin cildi ölü deriden arındırıp, cildin kendisini yenilemesine yardımcı oluyor. Ciltteki lekeler (özellikle güneş sebebiyle oluşanlar), kırışıklıklar ve akneler üzerine de çok olumlu etkileri var. 3,4 tane Aspirin’i (üzeri kaplı-coated olmayacak, suda eriyebilsin diye) avcunuza veya bir çay tabağına koyun. Üzerine çay kaşığı ile su eklemeye başlayın. Bir kaşık koyup Aspirin’leri eritin. Yüze sürülebilecek kıvamda bir macun elde etmemiz lazım. Eğer gerekirse, biraz daha su ekleyerek Aspirin’li macunu elde edin. Ardından üzerine bir kaşık kadar bal ekleyip, Aspirin’lerle, balı da karıştırın.Göz çevrenize pek getirmeyerek, tüm yüzünüze maskeyi sürün. 15 dakika yüzünüzde maske ile bekleyin. Ardından, eğer peeling etkisi de görmek istiyorsanız, parmaklarınızı ıslatarak hafifçe yüzünüzü ovun. Sonra bir daha ıslatın biraz daha ovun, bir daha, bir daha. En sonunda da cildinizi durulayın.Evde bal yoksa, Aspirin’i doğrudan yüzünüze sürebilirsiniz, ama kurudukça pul pul olup dökülüyor biraz. Bu maskeyi haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

Boy Uzatma Egzersizleri

Boyunuzu uzatmak için bazı egzersizler yapabilirsiniz. Ama yapacağınız egzersizler çok ağır olmamalıdır. Çoğu insan egzersiz diyince sporun her dalını yapmakta ama bu onlara yarardan çok zarar getirmektedir. Bizde bunu düşünerekten sizler için bazı basit egzersizler hazırladık;
1. Yüksek Hızda Koşma
Bu boy uzaması için harikadır çünkü bacaklarınızın daha uzun olmasına yardımcı olur ve bu da büyük bir kazanç elde edebileceğiniz bölümdür.Yüksek hızlarda koşarsanız vücudunuz çok miktarda büyüme hormonunu salgılar. Bu da hızla uzamanıza yardımcı olur. Yüksek tempoda ne kadar uzun süre koşarsanız vücudunuzun o kadar çok büyüme hormonu salgılar.
2. Metabolizmanızı Hızlandırmak
Metabolizmanızın boy uzunluğuyla çok ilgisi vardır. Metabolizmanın hızlanması ile hemen birkaç santim fark oluşacaktır. Bu daha hızlı bir metabolizmanızın olması ile büyüme hormonu’nun daha çok kullanılması ile ilgilidir. Daha iyi kan dolaşımınız olacağından bu da uzamanıza yardımcı olur. Gün boyunca daha sık yemek yiyerek de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
3. Başaşağı Asılmak
Eğer 10 dakika bacaklarınızdan bir yere kendiniz tepetaklak asabilirseniz inanamayacağınız sonuçlar görmeye başlayacaksınız. Bu bacaklarınız dışında sırtınızı da esnetip uzatır. Omurga kemikleriniz az miktarda ayrıldığında vücudunuz boşlukları kemikle doldurup omurganızın uzamasını sağlar. Kesinlikle 20 dakikadan fazla bu şekilde kalmayın.
4. Yüzmek
Yüzmek bütün vücudunuzu esnetir ve uzatır. Vücudunuz için en iyi egzersizdir. Kulaçların etkisi muhteşemdir ve sadece uzamada farkı hissetmeyecek, omuzlarınızın da daha genişlediğini de göreceksiniz.
5. Sırtı Esnetmek
Bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak ayakta durun, sırtınıza kollarınızı kavuşturarak ulaşın. Öne doğru yavaşta uzanın. Bu uzamaya da katkısı olan çok iyi bir sırt esneme pozisyonudur.
Artık kısa olmak istemiyorsanız bu ipuçlarını rutin programınıza alın ve uygulayın.

Vücuttaki Benlere Bitkisel Çözüm

Bir tutam kişniş’i iyice öğüterek benlerin üzerine uygulayın. Aniden çıkan benlere bitkisel çözüm olan kişniş masajı ile birkaç günde benlerden kurtulmak mümkün.

Bir avuç keten tohumunu keten tohumu yağı ile birlikte ezilmiş vaziyette karıştırın. İçerisine de bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Benler üzerine bu karışımı sürün ve her gün tekrarlayın. Benlere doğal çözüm olan bu metod, daha çok inatçı kahverengi benleri yok etmek için kullanılmaktadır.

Kontakt Lens Kullananlara Makyaj Önerileri

Lenslerinizi takarken göz farınızın partikülleri lenslere bulaşarak gözünüzü yaşartır, görüşünüz bulanır; gözlerinizin vurgulanması için kullandığınız sıvı eye-liner bulaşıp gözlerinizin kızarmış ve şiş görünmesine neden olur. Arkadaşınız dışarıda geçireceğiniz gece için sizi beklerken, son anda kontakt lenslerinizi takmakta sorun yaşamak kadar kötü bir durum olamaz.

Lenslerinizi takarken göz farınızın partikülleri lenslere bulaşarak gözünüzü yaşartır, görüşünüz bulanır; gözlerinizin vurgulanması için kullandığınız sıvı eye-liner bulaşıp gözlerinizin kızarmış ve şiş görünmesine neden olur. Sonunda, tek alternatifinizin gözlüklerinizi takmak olduğuna karar verirsiniz! Böyle durumlarla karşılaşmanızı önlemek için birkaç ipucunu bir araya getirdik.

Kontakt lenslerinizi sürekli veya aralıklarla da kullansanız, yazımız aklınızda kalabilecek birçok soru işaretini cevaplayacak.

Lenslerinizi daima makyajdan önce takmalısınız. Böylece gözünüze partiküllerin girmesini önlemiş olursunuz. Makyaj sonrası lens takmak için bu işte uzman olmak gerekir. Bunu makyajı bozmadan ya da lenslerinize makyaj bulaştırıp görüşünüzü bozmadan yapmak hem oldukça zordur hem de sizi gereksiz bir riske ve strese sokar.

Pudra Toz pudralar yerine kompakt (sıkıştırılmış) pudralar kullanın. Böylece pudra partiküllerinin gözünüze kaçma riskini en aza indirmiş olursunuz. Allık Allık sürerken tozlanmayı minimuma indirmek için fırçayı yüzünüzde yavaşça gezdirin, darbelerden kaçının.

Yumuşak kılları olan büyük ve temiz bir fırçayla allığınızın fazlasını alın. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutun. Göz Farı Sıvı göz farlarını kullanın; çok daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Eğer mutlaka toz farlardan kullanacaksanız her uygulamada azar azar kullanmaya çalışın.

Uygulamayı mutlaka sünger uçlu bir aplikatör yardımıyla yapın ve farı sürmeden önce süngerin üzerinden fazlalıkları yok ettiğinizden emin olun. Böylece göze ve lens altına far partiküllerinin girmesine engel olursunuz.

Hangi far türünü kullanırsanız kullanın, geniş ve enlemesine darbeler yerine kısa ve boylamasına darbelerle uygulama yapın. Böylece lenslerinizin yerinden oynama riskini azaltırsınız. Eye-liner Sıvı veya kalem şeklindeki eye-linerı hiç bir şekilde alt gözün iç kısmına sürmeyin.

Gözün alt kenarını çizmek için minik darbeler uygulamayın. Yumuşak uçlu kalem eye-linerlar tercih edin. Rimel Çoğu rimel türlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak kirpiklerin hacmini artırmak için içinde mikro elyaflar bulunduran rimellerden kaçının. Bu elyaflar gözlerinize kaçabilir.

DAHA GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN

Eliniz için kullandığınız, nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz uçuşan ve elektiriklenen saçlarınızı yatıştırmış olursunuz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz.
Güne zinde başlamak
Sabahları yorgun kalıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlandırmış olursunuz.
Diş sağlığı
Diş etlerinizi kuvvetlendirmeniz için küçük taneli tuzları diş fırçanızın üzerine koyun. Daha sonra da diş etlerinize kadar dişlerinizi fırçalayın. Susuz ciltler için
Vücudunuzda su eksikliği varsa badem özlü bakım kremleri kullanmalı ve yeşil çay içmelisiniz.
Buzlu dudak kremi
Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız size önemli bir tavsiye. Kalemi kullanmadan önce buzlu bir kabın içinde bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Ellere süt banyosu
Manikür yapılırken su yerine artık süt kullanılıyor. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendirirseniz elleriniz ve özellikle tırnaklarınızın güçleneceklerini göreceksiniz.
Farların kullanımı
Eğer farlarınız göz kapaklarınızın üzerinde birikiyorsa kesinlikle yağ bazlı farlar kullanmayın. Yoğun renk pigmentleri içeren pudra farlardan kullanmalısınız. Hafif sedefli farlarda bu konuda çok kullanışlı. Çünkü içeriğindeki sedefli maddeler göz kapağının üzerine yapıştığı için birikme yapmaz.
Mat dudaklar için
Mat rujları seviyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Böylece dudaklarınız parlamayacak ve çerçeveyi çok fazla taşırmadığınız sürece dudaklarınıza ayrı bir dolgunluk kazandıracaktır. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renk verebilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmalısınız.
Göz makyajı temizliği
Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çevresini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.
Cildiniz parlıyorsa
Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.
Rejim yaparken göğüsleriniz sarkarsa Kadınların sıkı bir rejime girdiklerinde kilo vermekten göğüslerinin sarktığı görülür. Bu durumda proteini zengin rejimler yapmalısınız. Böylece elastin ve kolajen lifleri esnekliğini kaybetmemiş olur.

FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK İÇİN

Kahvaltı:
1 su bardağı taze meyve suyu.
1 ince dilim tercih edilen peynir.
...3 adet zeytin.
1 ince dilim ekmek.
Taze tatlı kırmızıbiber, taze nane
ve taze maydanoz dalları.
Öğle:
2 dilim ekmek arasına hazırlanmış
peynirli tost ve 1 su bardağı
taze sıkılmış meyve suyu.
VEYA
6 yemek kaşığı nohut yemeği ve
1 ince dilim ekmek, salata.
VEYA
Diyet ton balıklı enginar, az yağlı
salata. 1 orta boy taze tercih edilen
mevsime uygun meyve.
İkindi:
6 ceviz veya 15 badem ya da 1
yemek kaşığı yaban mersini ya da
1 yemek kaşığı kuru üzüm ya da 1
elma ya da 1 prebiyotik yoğurt.
Akşam:
1 kâse çorba, biraz tavuk.
VEYA
Balık veya kırmızı et.
1 dilim buğday ekmeği.
VEYA
1 kâse somonlu roka salata.
1 ince dilim çavdar ekmeği.
Ara öğün:
1 su bardağı süt veya 1 su bardağı
kefir.

KIRISIKLIKLARA KARSI MASKE

Malzemeler: Kaymak, elma.
Hazirlanisi: Bu maskeyi hazirlamak icin soyulmus bir
elma ve uc kasik
kaymagi mikserle bir kac dakika karistirmaniz
...yeterli. Karisimi cildinize
yaydiktan sonra temiz bir bezle yuzunuzu
kapatin. Yaklasik on dakika bekledikten sonra
maskeyi silin ve yuzunuzu ilik
suyla temizleyin.
Ne ise yariyor?: Kaymak cildi yumusatir, nemlendirir
ve cilde elastiklik
kazandirir. Kirisiklara karsi da etkilidir. Elma ise
cildin diri kalmasi için etkendir.

ÇATLAKLARDAN KURTULMAK İÇİN

Çatlak tedavisinde yağlar: Eskiden beri çatlaklardan kurtulmak için keten yağı ve diğer yağların kullanıldığı bilinmektedir. Yağlar cilt durumu üzerindeki olumlu etkileri ile bilinir. Günümüzde çatlaklardan kurtulma amacıyla ve cildi yenilemek için zeytin yağı, badem yağı ya da E vitamini açısından zengin olan buğday yağı önerilmektedir. Yağlı ciltler için sadece badem yağı, kuru ciltler için badem yağını buğday özü yağı ile karıştırıp kullanmanız önerilir. Limon, portakal, gül ağacı yağı size sadece çatlaklardan kurtulmak için yardımcı olmaz, aynı zamanda moralinizi yükseltir. Yağlara bir kaç damla E vitamini ekleyip çatlak bölgesine sürebilirsiniz.

Uzmanlardan çatlak tedavisi için bir kaç öneri:
Suna Dumankaya'nın çatlaklara karşı önerisi; Karın,bacak ve kalça da oluşan çatlaklara bakım kürü: Çatlak oluşan bölge keselendikten sonra,20.şer gram badem yağı, kakao yağı, kayısı yağı ve gliserin, 10.ar gram çörekotu yağı, kantaron yağı, zeytinyağı ve keten yağını karıştırıp bu karışımı sorunlu bölgeye iyice yedirerek sürün, isteğe göre en az 10 dakika bu işleme devam edilmesi ve işlemin her gün tekrarlanması öneriliyor.

Ahmet Maranki'den karın ve bacak çatlakları için öneri: Susam yağı. Susam tohumlarını kavanoza doldurun, üstüne ayçiçek ve zeytinyağı doldurun, güneşte iki ay bekletin. Süzün, karın ve bacaklarınızdaki çatlaklara sürün.

Çatlaklardan kurtulmak için masaj ve vücut sarma işlemleri: Aktif masaj çatlaklı bölgelerde kan dolaşımını hızlandırıp metabolizmayı güçlendirecektir. Bu yöntem karın bölgesindeki çatlaklarda olumlu etki verecektir. Göğüs bölgesinde (süt bezleri haricinde) anti-selülit masajı etkili olacaktır. İşlem sonrasında bölgeye bitkisel yağ sürüp streçle kaplayabilirsiniz. Bir süre böyle bekletmek yararlı olacaktır. Ayrıca yosun ve çamur tedavisi de olumlu etkiler verir.

Piyasada çeşitli çatlak kremleri bulunmaktadır. Çatlakların daha az fark edilmesi için bu kremler kullanılabilir.

Çatlak tedavisinde az bilinen bir yöntem olan mezoterapiye de değinmeden geçmek istemedim. Mezoterapi daha fazla selülit tedavisinde bilinse de bu yöntem ile çatlak tedavisi de yapılmaktadır. Mezoterapi ile çatlak tedavisi: C vitamini, A vitamini, mineraller, nükleik asitler ve pek çok cilt yenileme özelliği olan maddelerden kombinasyonlar yapılmaktadır. Bu karışımlar cilde sistematik şekilde uygulanmaktadır.

Çatlaklar için ev yapımı scrab: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı tuz ve yarım bardak palmiye yağı. Hepsini iyice karıştırıp duş esnasında sorunlu bölgeye masaj uygulayın. Sonrasında ılık suyla yıkayın. Duş sonrası vücut kremi uygulayın. Sonuç bir ay sonra görülecektir.

Daha önce belirttiğimiz gibi, çatlakları önlemek onlardan kurtulmaktan daha kolay ve ucuz olacağından, anne adaylarına veya kilo vermeye hazırlananlara çatlak önleyici önlemler almaları tavsiye edilir. Endokrin sistemi bozuklukları durumunda da çatlaklar ortaya çıkabilir, bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

SİYAH NOKTALARDAN KURTULMAK İÇİN

Yüzünüzdeki siyah noktalar için ilk önce eczaneden bir şırınga alın .
Daha sonra temiz bir tasa kaynamış sıcak su koyun.
Başınızın üstüne bir çarşaf örterek bu suyun buharına bir süre yüzünüzü tutun.
Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın.
Buhar banyosundan sonra siyah noktalar çok kolay çıkar.
Buhar banyosundan sonra iğnesini çıkardığınız şırınganın ucuyla hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın.
Siyah noktalar şırınganın içine girecektir. Bunu yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar.
Bu işlemden sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.
Siyah Noktalar için yapabilicekleriniz.
Siyah noktalarla başınız dertte ise bunları denemelisiniz.
Tarif 1 :
Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konulup yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üzerine sürülür.
Tarif 2 :
Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin veya iki damla asilbent tentürü katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.
Tarif 3 :
1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.
Tarif 4 :
Birer tutam kırlangıç otu ve ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktaların üzerine sürülür.
**10 DAKİKALIK BİR BUHAR BANYOSU Haftada 1 kez, buhar banyosu hazırlayın: Gözeneklerin genişlemesini sağlayacağından, siyah noktalardan kurtulmanız kolaylaşacaktır. Başınızın üzerine bir havlu örterek, yarıya kadar kaynar su doldurduğunuz bir tencerenin üzerine eğilin. 10 dakika sonra, yüzünüzü kurulayın ve siyah noktaları sıkın. Bu işlemi yaparken, ellerinizin temiz olmasına dikkat edin. Parmak uçlarınıza sargı bezi sarıp noktaları sıkabilirsiniz. Ama sıkmakta zorlanırsanız fazla üstelemeyin. Cildiniz tamamen kuruduğunda tekrar buhara tutun. İşlem sona erdiğinde yüzünüzü bir tonikle dezenfekte edin
***Gençlerin uyması gereken öneriler:
1. Sabun kullanma alışkanlığını bırakmak gerekir. Zira dünyanın en iyi sabunu bile olsa sabunun kurutucu etkisi vardır ve kurutması cildin dıştan gelen tehlikeli mikroplara karşı savunmasız kalmasına neden olur.
2. Sabun yerine temizleme sütü ve toniği bu yaş grubu için en idealidir. Çoğu genç kız alışkanlık ve yanlış bilgilendirme sonucu temizleme sütü yerine tonik kullanmaktadır. Temizleme sütleri üst deride ve bir alt katmanda birikmiş kirlerin, deri yolu ile atılmış ifrazatların gidermesini sağlar. Bunu cildi tahriş etmeden yapar. Tonik ise sütün kalıntılarını alır, gözeneklerin tekrar büzülmesini ve derinin bir sonraki işleme (krem sürmeye) hazır ve emici olmasını sağlar. Temizleme etkisi süt gibi değildir.
3. Sabah ve akşam nemlendirici kullanılması önerilir. Derinin siyah nokta yapma alışkanlığı varsa ve gözenekleri büyük ise gözenek sıkışaştırıcı kullanılması tavsiye edilir.
4. Haftada bir derin temizleme ve peeling yapılmalı. Böylece ciltte aşırı ölü hücre ve kirin birikmesi engellenir, cilt nefes alır. Eğer cilt aşırı yağlı ise haftada iki defa peeling yapılması önerilir.
5. Akneli ve sivilceli deriler ise özel bir itina ile temizlenip tedavi edilmelidir. Kesinlikle ihmal edilmemeli. İlk devrelerinde müdahale şarttır. Öncelikle sivilcelenmenin gerçek nedeni tespit edilmeli ve tedavi buna göre yapılmalıdır. Çoğunlukla ana nedenler cildin mikrop alması, yanlış beslenme, hormonal dengesizlikler, yemek alerjisi, güneş alerjisi, ciltteki faydalı vitaminlerinin eksilmesi ve strestir. Bu nedenler çoğunlukla kombine halinde veya tek başına olabilir, ama genelde bazıları direkt sebep iken diğerleri uyarıcıdır.
Akne ve sivilce erkeklerde de aynı nedenlere bağlı olarak oluşur.
Genç yaşlarda uyulması gereken hususlar:
1. Sabun ve uyarıcı cins kozmetik malzemeleri kullanılmamalı. Traş losyonu da dahil. Bunların yerine temizleme jelleri veya kremleri kullanılmalı.
2. Sivilcelenme sorunu meydana geldiği andan itibaren dikkatle tedavi edilmeli. Aksi takdirde fark edilmeden çoğalacak ve iyileştirilmesi zorlaşacaktır. Bunun için kesinlikle uzman bir kişinin önerisine dikkatlice uyulmalı.
3. Bugünün teknolojisi kozmetik ve dermotolojik alanda kesin sonuç veren tedaviler sunmaktadir. En son teknoloji aha asiti “alfa hidroksi asit” ve glikolik asit tedavileri yapılmaktadır. Uzman bir kişi tarafından bu tedaviler sürdürülmeli ve evde aynı hafifletilmiş malzemelerle devam edilmeli.
4. Beslenme dışardan yapılan tedaviler kadar önemlidir. Belirli vitamin, mineral ve oligo elementlerle takviye şarttır. Bu iş için hem iyi bir diyet, hem de bitkisel olarak hazırlanmış ilaçlar kullanılması tavsiye edilir.
5. Deri ufak tefek sorunlar (örneğin sivilce, siyah nokta veya yağlanma) yapıyorsa el sürmemeye özen gösterilmeli. Unutulmaması gerekir ki bu yaşlarda derinize yapılabilecek doğru veya yanlış tedaviler ileride cildinizi pürüzsüz ve canlı kalmasının başlıca temelidir. Çoğunlukla gençlerde bu tür sorunlara müdahaleleri yanlıştır. Sürekli siyah nokta ve sivilce sıkılmaya gidilir ve üzerine kapatıcı malzeme kullanılır. İşte bu işlem derinin yıpranmasına neden olur. Siyah noktalar bile çok özel maskeler ile tahriş yaratmadan temizlenebilir. Halbuki sıkma metodu ile hücrenin yapısı tekrar düzelmeyecek şekilde bozulabilir ve ileride lekeli ve açık gözenekli kalmasına neden olur. Özellikle bu tür sorunlar sıkma metodu ile tedavi edildiğinde güneşin ve kimyasal değişimlere maruz kalması ile deride pigment ve leke atar ve lekeler kalıcılaşır.
6. Yağlı derilerde genelde riboflavin b2 vitaminin eksikliği ile meydana gelebilir. Onun için bol bol süt tüketilmeli, karaciğer kullanılmalıdır. Ayrıca kimi durumlarda hayvansal gıda alerji etkisi yaratabilir. Bu tespit edilirse, en az 1 ay kırmızı et yenilmemeli.
7. Sokağa çıkıldığında nemlendirici kullanmak gerekir. Zira bugünün hava şartları koruyucu malzmelerin kullanılmasını gerektirmektedir (kir, sigara, egsoz dumanı vs). Sabah akşam yüzü temizlemek şarttır. Genç kızlarda yanlış ve ucuz kozmetik ürünleri bu tür sorunların oluşmasına yol açmaktadır.
****Siyah Noktalar için, genellikle tavsiye edilen maske için ihtiyacınız olan; yalnızca bir kase yoğurt ve bir limonun suyu...
Limon suyu ile yoğurdu karıştırıp gözlerinize değmeyecek şekilde yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekleyin.
Limon suyu cildinizi dezenfekte eder, sivilcelerinizi kurutur ve siyah noktaların azalmasına yardımcı olurken; yoğurt ise cildinizi beseleyerek nemlendirici vazifesi görür. Aynı zamanda cildinizin yağ miktarını dengeler.
Haftada bir defa uygulayabileceğiniz bu maskenin ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Ayrıca isterseniz, maskenizi çıkardıktan sonra, cildinizi içerisine papatya çiçekleri atılmış, kaynamış su buharına 5 dakika kadar tutabilirsiniz. Papatya cildinizi dinlendirir ve canlılık kazandırır..
Bir başka etkili olan yöntem ise;
1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıp, göz çevreniz hariç cildinize uygulayın.. 15 dakika kadar sonra cildinizi yıkayın..
İsterseniz, ardından papatyalı su buharına yüzünüzü 5 dakika kadar tutabilirsiniz.
Haftada bir defa uygulayabileceğiniz bu maske, siyah noktaların azalmasına yardımcı olacaktır.
***
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı kil
1 tatlı kaşığı bal
Bu malzemeleri karıştırıp dudak ve göz çevresi hariç yüze sürünüz. 45 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.
MUCİZE İKSİRLER
***İki avuç hanımelinin çiçeklerini ve bir avuç gelincik çiçeğini kuruttuktan sonra ufalayarak toz haline getirin. İçine bir adet çırpılmış yumurtanın beyazını, bir çorba kaşığı sarımsak suyunu ve bir tatlı kaşığı domates suyunu ve bir miktar margarini ilave ederek yoğurun ve karışımın bulunduğu tencereyi kaynar su dolu başka bir tencerenin içine koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumuşak bir fırça yardımı ile yüzünüze sürüp yarım saat bekletin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Karışımı en az on beş gün boyunca günde bir kere kullanmalısınız.
Dilimlenmiş domatesleri veya ezilmiş domatesi doğrudan yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın.
İki yemek kaşığı şahtere tohumunu iki bardak suda 15 dakika kadar kaynatıp sıkarak süzün. Süzdüğünüz sıvıyı cam bir şişeye koyarak birkaç saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz sıvıya batırdığınız pamukla sivilcelerin üzerine günde birkaç defa kompres yapın.
Bir avuç kuru üzüm ile bir çorba kaşığı hindiba tohumunu havanda birlikte döverek ezin. İçine krem kıvamına gelene kadar zeytin yağı katarak karıştırın. Sivilceli bölgeye hazırladığınız kremden günde iki defa sürün.
Bir adet salatalığı soyup suyunu çıkartın. salatalık suyunun içine bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı badem yağı ve bir adet çırpılmış yumurta akı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma krem kıvamına gelinceye kadar patates unu ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinize maske şeklinde sürüp yirmi dakika kadar bekleyin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın.Bu maske aynı zamanda cilde canlılık verir.
***Özel bir maske de hazırlayabilirsiniz: Bir marul yaprağını doğrayıp, çırpılmış yumurta beyazı ve limon suyu ile karıştırarak ezin. Sıkıştırıcı ve parlamayı alıcı bir maske elde edersiniz.
(ALINTIDIR)

KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN

Kırışıklıkları Önleyen Bitkisel Maskeler
Evde doğal birkilerle hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin kırışmasını önleyebilirsiniz.
Birinci seçenek;
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı gliserin
1 yumurta sarısı
Malzemeleri iyice karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.
İkinci seçenek;
20 - 25 gr maya
Süt veya bitki yağı
Malzemeleri koyulaşana kadar karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Bol su ile yıkayın.
Üçüncü seçenek;
1 yumurta akı veya sarısı
1 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu
İyice çırpılmış yumurta sarısı ya da beyazını kavrulmuş mısır ununa karıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.